يکشنبه, 3 بهمن 1395
عنوان : بازدید فرماندار شهرستان شبستر از ایستگاه تحقیقاتی وآبخوانداری تسوج
 ۱۳۹۵/۱۰/۱۹
عنوان گروه خبري : دانشگاهی . اداری .

بازدید فرماندار شهرستان شبستر از ایستگاه تحقیقاتی وآبخوانداری تسوج

به گزارش روابط عمومی مر کزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی: مهندس طالب پور فرماندار شهرستان شبستر از ایستگاه تحقیقاتی وآموزشی و پخش سیلاب برآبخوان تسوج بازدید نمودند.

در این برنامه که مهندس صادقی مدیر جهادکشاورزی شهرستان شبستر و مهندس آخوندی مدیر باغبانی و مهندس اسکندری بخشدار تسوج نیز حضور داشتند؛ دکتر لطفعلی زاده توضیحاتی در ارتباط با معرفی ایستگاه آبخونداری،اهمیت پروژه ملی آبخوانداری ومزیتهای اجرای این قبیل طرح ها در منطقه خصوصا با توجه به بحران حاد دریاچه ارومیه وخشکسالی های حاکم ارائه نمود.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی پخش سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک، تغذیه مصنوعی سفره آب زیرزمینی و بهبود وضعیت اقتصادی و ارتقاء معیشت جوامع محلی را از اهداف مهم اجرای طرح­های آبخوانداری عنوان کرد.

دکتر لطفعلی زاده آمادگی کامل مرکز را جهت کمک به بهبود وضعیت اقتصادی جوامع محلی در قالب مشارکت آنان در زمینه نگهداری و بهره­برداری از حدود 51 هزار درختان مثمره انگور، بادام، پسته و ... در قالب قرارداد مشارکتی اعلام کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی بر انتقال دانش فنی استحصال آب باران جهت تامین بخشی از نیاز آبی کشاورزی منطقه تاکید داشت.

در ادامه رئیس بخش حفاظت خاک وآبخیزداری تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی با اشاره به اهداف اصلی آبخوانداری ودستاوردهای تحقق یافته 20 ساله آبخوانداری اظهار داشت: اجرای طرح آبخوانداری در منطقه تسوج توانسته است تاثیرات بسیار مثبت و معنی داری را در کیفیت و کمیت سفره های آب زیرزمینی در محدوده آبخوان داشته باشد.

دکتر یاراحمدی بیان کرد در راستای اصلاح الگوی کشت، این ایستگاه اقدام به تولید و توزیع نهال پسته در بین کشاورزان و باغداران سطح استان و استان های همجوار و همچنین برگزاری دوره های آموزشی در این زمینه کرده است.

درپایان فرماندار شهرستان شبستر ضمن بازدید از عرصه آبخوان از نزدیک در جریان انجام پروژه های تحقیقاتی قرار گرفت و ضمن ابراز خرسندی اعلام نمود که باید کلیه دستگاه­های مرتبط از دانش های فنی موجود در مرکز تحقیقات در جهت رفع بحران کم آبی استفاده نمایند.

پورتال موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی