جمعه, 2 تير 1396
عنوان : برگزاری كارگاه آموزشی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و طیور
 ۱۳۹۵/۱۰/۲۲
عنوان گروه خبري : دانشگاهی . اداری . آموزشی .

برگزاری کارگاه آموزشی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و طیور

کارگاه آموزشی بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و طیور جاری با حضور همکاران روز یکشنبه مورخ 19دی ماه سال در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان: مدرس این کارگاه دکتر صباغ از اداره کل دامپزشکی استان کرمان در خصوص سویه H5N8 آنفلونزای پرندگان مطالبی از جمله این که بعد از سویه H1N1 و H5N1 سویه H5N8 سومین سویه آنفلونزای پرندگان است که وارد ایران شده است عنوان کرد. وی درادامه افزود: سه اصل مهم در پرورش دام و طیور اصلاح نژاد، تغذیه خوب و رعایت بهداشت هست که رعایت بهداشت در پیشگیری از این بیماری‌ها خیلی موثر است و همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. وی گفت: بیماری آنفلونزا در مرغان تخمگذار به دلیل طول زیاد مدت پرورش نسبت به طیور گوشتی بیشتر دیده می‌شود. 45 گونه پرنده به این ویروس آلوده شدند که باعث گسترش این بیماری شده است. اولین گزارش این بیماری در استان تهران بود و سپس سایر استان‌ها را درگیر کرد اما خوشبختانه در استان کرمان این بیماری هنوز مشاهده نشده است. صباغ در ادامه به نکاتی در مورد علائم بیماری و شیوع آن و راه‌های کنترل و ریشه‌کنی بیماری اشاره کرد.

در پایان ضمن پاسخگویی به سوالات حاضرین در این کارگاه عنوان کرد هر گونه تلفات مشکوک را به اداره کل دامپزشکی استان کرمان اعلام نمایند.

شایان ذکر است؛ این کارگاه آموزشی با پیگیری معاونت آموزشی و بخش آموزش کارکنان مرکز تحقیقات و اموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان و همکاری اداره کل دامپزشکی استان کرمان برگزار گردید.

پورتال موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی