شنبه, 27 مرداد 1397
عنوان : تشریح برنامه ها و چالش های بخش باغبانی ایران در برنامه بركت
 ۱۳۹۷/۰۵/۰۹

تشریح برنامه ها و چالش های بخش باغبانی ایران در برنامه برکت

مهندس طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با حضور در استودیو کشاورز به تشریح برنامه ها و چالش های بخش باغبانی در ایران پرداخت.

به گزارش روابط عمومی آموزش و ترویج، ابتدا در این برنامه تلویزیونی، مهندس طهماسبی هدف و ماموریت اصلی وزارتخانه را نشر دانش و نوآوری ها در محیط های تولید و افزایش بهره وری در واحد سطح بیان کرد و تاکید نمود: اگر این دو مهم را سر لوحه کارمان قرار دهیم شاهد ارتقا بخش کشاورزی می باشیم.

وی در ادامه گفت: یکی از سیاست های وزارتخانه احیاء و تشکیل زنجیره های تولید و پس از تولید، فرآوری و نگهداری است؛ در واقع این زنجیره ها باعث کوتاه شدن فاصله بین مراکز تولید و مصرف می شوند.

معاون وزیر در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله تنش آب در کشور اشاره کرد و گفت: آب در تشکیل تمدن و زیستگاه ها تاثیر شگرفی دارد و برای حفظ آن باید تدبیر کرد. وی افزود: اکنون که کشورمان دچار خشکسالی است باید اخلاق آبی را هم در سطح خانواده، اجتماع و هم در بخش کشاورزی نشر دهیم. یکی از برنامه های وزارت جهاد کشاورزی توسعه آبیاری تحت فشار است.

وی تصریح کرد: استراتژی بعدی کشت نشایی است. وقتی گیاه در انبوهی از گلخانه و خزانه پرورش داده می شود مصرف آب کمتر می گردد. همچنین کشت گلخانه ای تنش محیطی را نیز کاهش می دهد و این روش فرصت مناسبی برای رشد گیاه است. مهندس طهماسبی افزود: بهتر است کشت نشایی به تمام کشاورزان آموزش داده شود تا بدین طریق منافع کشاورز حفظ و باعث استمرار حیات در زیستگاه ها و صرفه جویی در آب شویم.

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین گفت: در حال حاضر کارخانه های گلخانه ای در ایران تاسیس و این صنعت شکل گرفته است . کشور ما قابلیت افزایش گلخانه در تمام مناطق را دارد. این فنون جدید یک انقلابی در کشت های گلخانه ای در ایران و کشورهای حاره ای و خشک ایجاد می کند. کشت گلخانه ای یکی از استراتژهای وزارتخانه است .

مهندس طهماسبی در ادامه به پژوهش انجام شده در خصوص فعالیت های کشاورزی در ایران اشاره کرد و گفت: بررسی نشان می دهد عمده فعالیت های کشاورزی ایران در رشته دامپروری بسته و باغبانی است که بایستی با همکاری دانشگاه ها و مراکز تحقیقات و استفاده از ثروت عظیم و تنوع اقلیمی که در طبیعت جمهوری اسلامی ایران وجود دارد آن ها را تقویت و بهره برداری بهینه کرد. وی تاکید نمود: در این راستا استفاده از نظام بهره برداری خرد، کشت متراکم، استفاده از تنوع اقلیمی و همکاری با بخش خصوصی می تواند راهگشا باشد.

معاون امور باغبانی در بخش دیگری از سخنان خود به کسب و کارهای آینده پرداخت و تصریح کرد: باید توجه داشت که کسب و کارهای آینده کجاست و آن ها را آموزش داد .خوشبختانه در زمینه باغبانی بخش خصوصی فعال است و خود تحقیق می کنند. کسب و کار در این بخش کم کم رونق پیدا کرده است.

وی در ادامه اقتصاد خانواده های کشاورزان را یکی از عوامل کلید در رونق بخش کشاورزی معرفی نمود و خاطر نشان کرد: اقتصاد خانوارهای کشاورزان وابسته به تولید حداکثری محصول با حداقل هزینه است. در این راستا کشاورز با مدیریت آب، خاک و نهاده ها می تواند به منافع بیشتری دست پیدا کند. کسب منافع بیشتر با ایجاد تغییر رفتار در اجرای روش ها توسط کشاورز صورت می گیرد و ما فقط دانش را به او یاد دهیم؛ تکنولوژی و فناوری کمک به تولیدات می کنند.

مهندس طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: ترویج می تواند پیشتاز باشد و کشاورز را نسبت به دستاوردهای جدید آگاه کند. در واقع باید اطلاعات جدید در اختیار کارشناسان پهنه قرار داده شود تا آن ها بتوانند به کشاورز آموزش های لازم را ارایه دهند.  نقش اساسی ترویج این است که تا به حال هم خوب بوده است .