شنبه, 31 فروردين 1398
عنوان : برگزاری دومین جلسه ستاد مدیریت دانش سیل در حوزه كشاورزی در موسسه آموزش و ترویج كشاورزی
 ۱۳۹۸/۰۱/۲۵

برگزاری دومین جلسه ستاد مدیریت دانش سیل در حوزه کشاورزی در موسسه آموزش و ترویج کشاورزی

دومین جلسه ستاد مدیریت دانش سیل در حوزه کشاورزی با حضور دکتر مویدی رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، دکتر حسینی رییس انجمن علمی ترویج و استاد دانشگاه تهران، قائم مقام و اعضای شورای مدیران روز شنبه 24 فروردین ماه 1398 در سالن مروج ساختمان دکتر حسابی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، در ابتدای جلسه دکتر حسینی ضمن ارائه گزارشی از سفر به مناطق سیل زده اظهار داشت : با بازدید از مناطق سیل زده و میزان خسارات به اراضی کشاورزی باید گفت؛ نیاز به یک نظام خاص و جامع دانش و اطلاعات کشاورزی  با رویکرد جدید برای آمادگی قبل، در حین و پس از شرایط بحرانی به شدت احساس می‌شود. وی سیل اخیر را به عنوان فرصتی برشمرد تا مانند کشورهای توسعه یافته برنامه منسجم و مدیریت دانش بلایای طبیعی در حوزه کشاورزی داشته باشیم.

در ادامه جلسه، معاونین و مدیران کل موسسه آموزش و ترویج کشاورزی برنامه ها و راهکارهای در دست اقدام برای مسایل پساسیل و همچنین برنامه های آینده در مواجهه با بلایای طبیعی را ارائه کردند. موضوعاتی همچون بازبینی جایگاه تاسیسات و زیرساختهای کشاورزی، حضور عمده کارشناسان و مروجین پهنه کشاورزی در کنار بهره برداران در شرایط بحرانی، انگیزه، آموزش، حرکت جهادی در این راستا، تغییر نگرش، تدوین الگو و نقشه راه  آموزشی - ترویجی مبنی بر مدیریت دانش و اطلاعات کشاورزی در شرایط بحران به منظور به حداقل رساندن خسارات ناشی از بلایای طبیعی در بخش کشاورزی، تدوین نظام شاخص بندی برای سنجش میزان خسارات، تهیه فیلم، اطلاع رسانی پیام های آموزشی پسا سیل از طریق شبکه های اجتماعی، رسانه ملی، بروشور، پوستر، تقویت سایتها و الگوهای ترویجی و همچنین برگزاری دوره های آموزشی با موضوع مدیریت بحران کشاورزی، طرح توسعه مشارکتی مناطق آسیب دیده و تغییراتی در الگوی تسهیل گری با عنوان تاب آوری اجتماعی مخصوص زنان روستایی و عشایری، همکاری و هماهنگی با NGO ها و سازمانهای مرتبط، تغییراتی در نحوه و بازپرداخت تسهیلات از طریق صندوق کارآفرینی امید به کسب و کارهای خانگی که دچار آسیب شده اند، اتخاذ تدابیری برای بازسازی و خارج کردن گل و لای از مزارع و باغات کشاورزی علاوه بر منازل، آموزش بهره برداران با هدف حفظ محیط زیست و منابع طبیعی و نیز اولویت قرار دادن آموزش عشایر و غیره از جمله مواردی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گفتنی است کارگروهی متشکل از پژوهشگر مروجان ارشد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با دبیری دکتر نوری مشاور معاونت آموزش و ترویج کشاورزی اقدام به جمع بندی پیام های آموزشی درخصوص راه­کارهای کاهش خسارت و جبران آن بعد از بروز سیل در حوزه­های مختلف کشاورزی تهیه کرده اند که از طریق رسانه ملی و شبکه‌های اجتماعی و همچنین مشارکت مروجین پهنه در اسرع وقت در اختیار بهره برداران قرار خواهد گرفت.

در پایان جلسه، دکتر مویدی ضمن جمع بندی نقطه نظرات اعضای جلسه اظهار داشت : موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به طور جدی و با سرعت هر چه بیشتر وارد عمل شود و توصیه های آموزشی لازم جهت کمک به کشاورزان و روستاییان در رویارویی با مشکلات به وجود آمده در عرصه کشاورزی قرار گیرد و از این تجربه استفاده شود تا بعد از این با داشتن برنامه جامع و به کارگیری راهکارها و بحث های فنی، آموزشی آمادگی بیشتری در مواجهه با بلایای طبیعی در بخش کشاورزی داشته باشیم.