جمعه, 25 آبان 1397
عنوان : نقش تهدیدات غیرعامل و بیوتروریسم در كشاورزی
 ۱۳۹۷/۰۴/۱۶

نقش تهدیدات غیرعامل و بیوتروریسم در کشاورزی

درسومین کنفرانس ملی پدافند غیرعامل بر توجه به نقش تهدیدات غیرعامل و بیوتروریسم در بخش کشاورزی تاکید شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)، در سومین کنفرانس ملی پدافند غیر عامل در بخش کشاورزی که با هدف تبادل نظر متخصصان بخش کشاورزی و جمع بندی دیدگاه علمی و تجربی موجود در زمینه پدافند غیرعامل به منظور مدیریت تهدیدات زیستی برگزارشد؛ دکتر اسکندر زند رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی با بیان این که پدافند غیرعامل نوعی دفاع بدون وابستگی به جنگ افزارهای نظامی است ابراز داشت: امروز  در تعاملات بین المللی تاثیر اقتدار بر مفاهیم اخلاقی اولویت دارد و به مرور زمان مفهوم اقتدار که شامل قدرت اقتصادی و نیروی نظامی است تحت تاثیر تهدیدات غیرعامل قرار می گیرد.

وی با اشاره به مراحل تکامل تمدن بشری و انقلاب صنعتی بیان داشت: از سال 2015 تاکنون جهان وارد عصر هوشمندسازی شده است و بدنبال آن بخش کشاورزی از مرحله مزرعه به گلخانه و از آن به مرحله "کارخانه تولید" وارد گردیده و به همین مناسبت تولید ناخالص ملی نقش مهمی در اقتصاد و اقتدار هر کشور دارد.

دکتر زند خاطر نشان ساخت: با پیشرفت های صنعتی گستره پدافند غیرعامل گسترش می یابد و مقولاتی چون افزایش ثروت و تولید ناخالص ملی از ارکان آن قرار دارد ؛بنابراین با تقویت بنیه اقتصادی و توجه به توسعه پایدار بخش کشاورزی می توانیم کمک شایانی به پدافند غیرعامل داشته باشیم.

وی با اشاره به اهمیت امنیت غذایی مردم ابراز داشت: یکی از ستون های اصلی کشور امنیت غذایی است و مراقبت از آن وظیفه بزرگ پدافند غیرعامل میباشد، در این مقوله ما با سه تهدید مواجه هستیم یکی از آنها عوامل پیش بینی نشده عوامل طبیعی مانند سرما گرما است  و یا تهدید  اقتصادی مانند سرمایه گذاری در بخش تولید است. موضوع بعدی عدم توجه به علم و دانش است که به تولید لطمه وارد می نماید و می تواند شامل عدم توجه به شرکت های دانش بنیان در بخش کشاورزی باشد و سوم حرکت های حساب شده که امروز بیشتر بر روی این مقوله تاکید می شود.

دکتر زند در پایان تشویق سیاست های غلط را لطمه ای به امنیت غذایی کشور دانست و بیان داشت: نباید اجازه دهیم سیاست های بخش کشاورزی به سمتی رود که موجب انحرافات غیرقابل برگشت باشد. ما در هر یک از ارکان بخش کشاورزی شامل: آب، خاک، ذخایر ژنتیکی، سرمایه، بازار، تکنولوژی و نیروی ماهر امکان آسیب پذیری داریم و باید برای ایمن سازی آن دقت لازم را داشته باشیم.

در ادامه دکتر محمد علی نجفی استاندار البرز با اشاره به مشارکت در تدوین طرح های پدافند عامل در استان، برگزاری این کنفرانس را فرصت خوبی برای استان البرز و افزایش سرمایه گذاری دانست و گفت: استانداری البرز در راستای برگزاری دوره های آموزشی و نشست های تخصصی  در این حوزه، اقدام به برگزاری "کنفرانس دوسالانه اقتصاد کشاورزی" با رویکرد غیردولتی نموده است. دکتر نجفی استان البرز را قطب کشاورزی با پتانسیل بسیار زیاد و راه ترانزیت نام برد و افزود: در کنار استعدادهای استان مشکلات عدیده ای هم وجود دارد که باید مرتفع گردد. وی بیان داشت: با جدیتی که در بخش کشاورزی وجود دارد می توانیم از فرصت های خوب کشور بهره بگیریم. همچنین اقدامات خوبی در پدافند غیرعامل شکل گرفته و ما می توانیم شرایطی را بوجود آوریم تا با پیش بینی مشکلات آتی از صدمه و آسیب ها مخصوصا دشمنی ها در حوزه های مختلف مانند کشاورزی و سایر موارد نوین مانند تهدیدات سایبری جلوگیری نماییم.

همچنین دکتر غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: پدافند غیرعامل مصون سازی  کشور، زیرساختها، مردم و دستگاه های اجرایی در برابر تهدیدات می باشد و باید تلاش نماییم چنانچه تهدیدی عملی شد اثری در کشور نداشته باشد.

وی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر بی اثرسازی تهدیدها بر کشور خاطرنشان ساخت: ما سعی داریم تهدیدها را تشخیص داده و برای مقابله با آن هشدارهای لازم را انجام دهیم؛ همچنین آسیب پذیری را کاهش داده پیامدها را در سطح قابل تحمل مدیریت نماییم.

وی در ادامه با تقسیم بندی انواع تهدیدها آن را شامل عوامل طبیعی و غیرطبیعی برشمرد و افزود: منشاء عوامل طبیعی ثابت است اگرچه اثر آن می تواند در مکان و زمان های مختلف بایکدیگر تفاوت داشته باشد اما عوامل انسانی بسته به تفکر، اراده، انگیزه و دشمنی های انسان ها علیه یکدیگر، مرتبا در حال تغییر است و محور آن علم، دانش و تکنولوژی روز دنیا بوده، بنابراین لازم است مرتبا رصد شده تا تحولات آن شناسایی و خنثی گردد. وی پیشرفت تکنولوِژی را هم تهدید و هم فرصت برشمرد و عنوان داشت: ما می توانیم با در اختیار داشتن علم و دانش روز، تهدیدات را کم کنیم و از آن به سود خود بهره ببریم. وی با تشریح تهدیداتی که در بخش کشاورزی امنیت غذایی را آسیب پذیر می سازد عنوان داشت: اطمینان از محصول کافی، سلامت غذا و حلیت آن از موارد بسیار حائز اهمیت است که سازمان های مسوول و وزارت جهاد کشاورزی باید برای تامین آن کوشش خود را مصروف دارند.

یادآور می شود؛ نشست های علمی در سه حوزه : "حفظ نباتات و تولیدات گیاهی، "دام، دامپزشکی و آبزیان"، "اقتصاد، توسعه، ترویج و آموزش بخش کشاورزی" بعلاوه پانل های تخصصی در سه بخش پدافند غیر عامل در حوزه حفظ نباتات و تولیدات گیاهی - پدافند غیرعامل در حوزه دام، دامپزشکی و آبزیان و همچنین پدافند غیرعامل در حوزه اقتصاد، توسعه، ترویجی و آموزش بخش کشاورزی، نمایشگاه پوستر، نمایشگاه عکس و نمایشگاه کتاب از دیگر برنامه های این کنفرانس بود.

گفتنی است؛ این برنامه به همت سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان پدافند غیرعامل کشور و مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره)  روز دوشنبه 11 تیرماه 1397 در سالن همایش های موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال وبذر  برگزار شد.