سه‌شنبه, 3 مهر 1397
عنوان : هم اندیشی پروژه راه اندازی كسب و كارهای نوپا در بخش كشاورزی
 ۱۳۹۷/۰۵/۲۲

هم اندیشی پروژه راه اندازی کسب و کارهای نوپا در بخش کشاورزی

جلسه هماهنگی و هم اندیشی پروژه راه اندازی کسب و کارهای نوپا در بخش کشاورزی با حضور دکتر حمیدرضا مختاری مجری طرح در مرکز آموزش عالی امام خمینی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره)، در این جلسه که نمایندگان صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، مرکز رشد دانشگاه علامه، پارک علم و فناوری استان البرز، شرکت کوثرپژوهان و مسئول گروه تجاری سازی و کارآفرینی مرکز حضور داشتند؛ ابتدا دکتر مختاری با ارائه توضیحاتی در زمینه پروژه راه اندازی کسب و کارهای نوپا در بخش کشاورزی بر قسمت توزیع محصولات تاکید کرد.

وی در ادامه مرکز آموزش عالی امام خمینی را محل مناسبی جهت توسعه این کسب و کارها قلمداد نمود و بیان کرد:"نکته حائز اهمیت این است که تاکنون اقدامات انجام شده بر تکنولوژی­های کشاورزی تاکید داشته و کمتر به مفاهیم کسب و کار کشاورزی پرداخته شده است".

دکتر مختاری در ادامه توضیحاتی در خصوص ifarm expo ارائه کرد و گفت:"در آینده نزدیک یک رویداد 3 روزه در قالب استارتاپ ویکند بخش کشاورزی در این نمایشگاه برگزار خواهد شد".

سپس مهندس سعیدی نماینده پارک علم و فناوری البرز بیان کرد: "نیاز به حلقه­ای جدید برای خلق ارزش وجود دارد و درحال حاضر این شرکتهای کوچک هستند که زنجیره ارزش را تکمیل می کنند". وی افزود:"اگر اصحاب الکترونیک با اصحاب کشاورزی وارد فرایند تیم سازی شوند، اتفاقات مثبتی در خصوص کسب و کارهای کشاورزی می افتد".  مهندس سعیدی گفت:"در همین راستا سامانه بازار مجازی کشاورزی کشور با همکاری پارک علم و فناوری البرز بوجود آمده است. همچنین باید توجه داشت که در پیشبرد اهداف پروژه راه­اندازی کسب و کارهای نوپا بخش کشاورزی از کارهای جزیره ای و منفک از هم اجتناب و از تجربیات و اقدامات قبلی صورت گرفته به نحو احسن استفاده شود.

وی خاطر نشان ساخت :"از جمله اقدامات مثبت صورت گرفته راه اندازی خانه استارتاپ کرج با همکاری شهرداری بوده است که باید منابع مالی آن تامین شود".

در ادامه نشست مهندس صادقی در توضیحات خود به تجربه دانشگاه علامه اشاره کرد و گفت:" با ایجاد مرکز نوآوری دانشگاه علامه اقدامات بسیار خوبی در حوزه توسعه استارتاپ­ها برداشته شده است. ارائه انواع خدمات آموزشی، مشاوره­ای و حتی تامین سرمایه گذار باعث شده است که شرکتهای استارتاپی مستقر در این مرکز از گردش مالی بسیار بالایی برخوردار شوند".

سپس مهندس صادقی نقش تسهیلگری دولت را خاطرنشان کرد و افزود: استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده موجود در وزارتخانه در جهت توسعه کسب و کارهای نوپا ضروری است.

نماینده دانشگاه علامه  توسعه بخش کشاورزی را سبب افزایش درآمد ملی دانست و تقویت شبکه های موجود را بسیار مهم قلمداد کرد. مهندس صادقی در ادامه گفت:"مرکز نوآوری علامه دارای پلتفرمی جدید و بدون مداخله بخش دولتی است و تنها دانشگاهی است که در حوزه علوم انسانی نیز از استارتاپها حمایت می کند. استفاده حداکثری از سرمایه گذاران خطرپذیر بخش خصوصی از جمله ویژگی های این مرکز است و به نوعی می توان آن را تجمیع مرکز رشد و مرکز نوآوری دانست. در این مرکز شرکتهای نوپا مورد حمایت قرار گرفته و از بهترین منتورهای کشور بهره گرفته می شود".

سپس دکتر شهریاری از صندوق توسعه بخش کشاورزی توضیحاتی را در خصوص نحوه عملکرد این صندوق ارائه و از عدم هزینه کرد اعتبارات قبلی در جای درست که می­توانسته باعث توسعه بخش کشاورزی شود، انتقاد نمود. وی گفت:" شرکتهای استارتاپی می توانند از تسهیلات این صندوق استفاده نمایند. وی افزود این صندوق در حوزه زنان نیز فعال می باشد".

در ادامه دیگر اعضای جلسه به بحث و تبادل نظر پرداختند و در خاتمه شرکت کنندگان از محل فعالیت کارآفرینان مرکز بازدید نمودند.