چهارشنبه, 4 ارديبهشت 1398
عنوان : نشست مشترك مدیركل دفترتوسعه فعالیت های كشاورزی زنان روستایی و عشایری با مسئولین موسسه تحقیقات علوم دامی كشور
 ۱۳۹۷/۱۱/۱۵
منبع خبر : روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی

نشست مشترک مدیرکل دفترتوسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با مسئولین موسسه تحقیقات علوم دامی کشور

به گزارش روابط عمومی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، نشست مشترک مهندس بنی‌ هاشم مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با مسئولان موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با حضور دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه و معاونین، روسای بخش ‌های پژوهشی و شماری از مدیران روز چهارشنبه 10 بهمن ماه در حوزه ریاست  موسسه تحقیقات علوم دامی برگزار شد.

در این نشست حوزه های همکاری دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با موسسه تحقیقات علوم دامی کشور مورد بحث وبررسی قرار گرفت و پیش نویس تفاهم نامه ای در اختیار مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری قرار گرفت.

در ابتدای جلسه دکتر اسماعیل خانیان رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اظهار داشت : زمینه های همکاری زیادی با دفتر زنان روستایی و عشایری در موسسه وجود دارد، در زابل روی گاو سیستانی کار شده که این پروژه ها ارتباط مستقیم با دامداران دارد و اگر در مورد تغذیه و آب بتوانیم راهکارهایی بیابیم کار بسیار ارزشمندی خواهد بود.

رییس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور در بخش دیگری از سخنان خود افزود : بخش هایی از پژوهش ها  به دانش فنی تبدیل شده  و ورود دانش فنی به بازار و جامعه روستایی نیاز به زمینه ها و همکاری هایی دارد و در این راستا با فعالیت کارگروهی متشکل از همکاران موسسه و دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری به این مهم دست می یابیم.

در ادامه نشست، بنی هاشم مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان و مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری ضمن ابراز خرسندی از این دیدار اظهار داشتتنظيم برنامه هاي توسعه روستايي و کشاورزی با رویکرد توسعه توانمندي هاي زنان روستایی و عشایری بر روند فقرزدايي، تامين امنيت غذايي خانوار روستايي، ايجاد اشتغال و پايداري زندگي در مناطق روستايي كشور تاثير بسزايي دارد.

مهندس بنی هاشم همچنین افزود: توان افزایی زنان روستایی و عشایری برای ایفای نقش موثر تر در بخش کشاورزی و بهبود معیشت خانوار روستایی، افزايش ميزان دسترسي زنان روستایي به منابع آب، زمين، سرمايه، تسهيلات، اعتبارات، خدمات آموزشی، ترويجي و پژوهشی، ارتقای سطح دانش، بینش و مهارت زنان و دختران روستایی جهت افزايش و بهبود توليدات بخش كشاورزي ، افزايش آگاهي، ايجاد روحيه خودباوري و تقویت روحيه مشاركتي زنان و دختران روستايي و عشايری ، افزایش ضریب امنیت و سلامت غذایی خانواراز جمله اهداف این دفتر است.

وی در خصوص برخی طرح های انجام شده در این دفتر افزود: پروژه انتخاب، آموزش و سازماندهی زنـان تسهیلگـر توسعه روستایی برای فعال شدن و توانمندی زنان  که این پروژه در روستاها اجرا شد که در این طرح 14 هزار تسهیل گر روستایی مشارکت داشتند .

مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان تصریح کرد: دفتر ما به دنبال فعالیت های کشاورزی نیز بوده و چند پروژه زیر بنایی در این زمینه داریم. طرح نوغانداری وتوسعه توتستانها با مشارکت زنان روستایی که از سال 1393 با همکاری معاونت امو دام  وارد این حوزه شدیم  و این فعالیت ادامه دارد. مدیریت ضایعات کشاورزی و تولید محصول سالم از دیگر طرح های دفترتوسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری است که هدف آن توسعه و ترویج و مصرف محصول سالم است.

بنی هاشم در ادامه افزود: امسال طرحی را با معاونت امور دام آغاز کردیم  به نام پرورش مرغ بومی، این طرح در استان سیستان و بلوچستان در مورد نژاد خزک انجام خواهد شد ایجاد فرهنگ زیست محیطی و توجه به اصل خودگردانی در طبیعت و چرخه های طبیعی از اهداف این طرح است.

مدیرکل دفترتوسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با اعلام آمادگی برای همکاری با موسسه تحقیقات علوم دامی بر زمینه های این همکاری در موضوعات زنبور عسل و بلدرچین  ودیگر طرح ها تاکید  کرد.

در ادامه این نشست، هریک از روسای بخش های پژوهشی در خصوص طرح های انجام شده در بخش ها ی تحقیقاتی  توضیحاتی ارائه دادند و در خصوص امکان همکاری مشترک با دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری اعلام آمادگی کردند.